Thema

Let’s get digital

Gaan robots voor ons inkopen?

Op 7 en 8 februari 2019 zal het NEVI Zorgcongres voor de tiende keer plaatsvinden. Dit tweede lustrum gaan we vieren bij CORPUS in Oegstgeest.

Digitalisering in de zorg is niets nieuws, maar niet eerder kwam verdere digitalisering in zo’n golf op ons af als nu. Artificial Intelligence, Robot Proces Automation en Blockchain, de kreten vliegen ons om de oren. En dan gaat het niet alleen om e-Health apps voor de zorg, ook de afdeling Inkoop krijgt legio nieuwe kansen met deze nieuwe technologieën.

Slimme ICT-oplossingen moeten de zelfredzaamheid en het welzijn van patiënten en ouderen bevorderen. Big data kan de bedrijfsprocessen verbeteren en de kwaliteit van zorg vergroten. Artificial Intelligence (AI) gaat de zorg verdergaand personaliseren. Maar informatiemanagement en -beveiliging is bij veel Nederlandse zorginstellingen nog niet op orde.

Natuurlijk is de rol voor inkoop om de organisatie aan de juiste leveranciers te koppelen. Maar ICT is complex en de machtspositie die techgiganten hebben neemt alsmaar toe. En de wijze waarop zij acteren sluit daar op aan. Hoe kunnen wij als zorgsector een vuist maken?

Tijdens het NEVI Zorgcongres laten we ons inspireren door keynotes die er altijd net weer anders tegenaan kijken. En door praktijkverhalen van onze collega’s en anderen, deze geven ons ideeën zelf een volgende stap te maken. En natuurlijk kom je in contact met bekenden én onbekenden om zo je netwerk aan te halen, te verdiepen en te vergroten. Dat is het NEVI Zorgcongres!

Zet de data 7 en 8 februari 2019 in je agenda!